Trener Sarajeva najavio Torpedo, govorio i “skupinama koje žele unijeti nemir”

2 min. čitanja

Fudbaleri Sarajeva novu sezonu otvorit će sutra na gostovanju kod Torpeda u Gruziji.

Bordo tim će meč prvog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige igrati od 19 sati, a trener Mirza Varešanović, poručio je kako je njegov tim spreman za ovaj ispit.

– Dolazimo spremni, dosta dobro smo upoznali protivnika, znamo i dobre i slabije strane. Pregledali smo dosta utakmice, fokusirali smo se na utakmice gdje je došao novi trener iz Škotske i najviše pažnje smo posvetili tome. Mi smo odradili dobre pripreme u Sloveniji, odigrali smo četiri utakmice i ostvarili isto toliko pobjeda, puni samopouzadanja i sa velikom željom ulazimo u ovu utakmicu i da ćemo se što duže zadržati u Evropi – rekao je Varešanović.

Objasnio je zašto Šerbečić, Avramovski i Mulalić nisu sa ekipom u Gruziji.

– Ništa novo kada sam ja u pitanju i kada je u pitanju vrijeme koje provodim u Sarajevu. Imam raznoraznih skupina koje žele unijeti nemir u ekipu. Sve što su pisali nije tačno. Ono što mogu reći sa svoje strane da nikada bolja atmosfera ni ambijent nije bila bolja u klubu, a dugo sam ja u klubu, bio sam tu u više navrata i nikada nije bila ovakva atmosfera.

Što se tiče Avramovskog dan pred put me nazvao poslije zadnjeg treninga, da ide u Skoplje jer ima privatnih problema, što sam mu ja naravno omogućio, jer fudbal nije najvažnija stvar u životu. Šerbečić je već duže vrijeme povrijeđen, dok je Mulalić zadobio povredu članka protiv Nafte (na pripremama u Sloveniji) i još se nije oporavio – objasnio je Varešanović.

Meč Torpedo – Sarajevo igra se od 19 sati uz direktan prijenos na MY TV. Glavni sudija je Snir Levy iz Izraela.

Podijeli ovaj članak