Trener Fiorentine ljut zbog Džekinog poteza u finišu meča: Nije prvi put da gubimo ovako

1 min. čitanja

Fudbaleri Intera na spektakularan način savladali su Fiorentinu u susretu 11. kola Serije A. Inter je slavio sa 4:3, a četvrti gol postigao je Henrikh Mkhitaryan u petoj minuti sudijske nadoknade.

Trener Fiorentine Vincenzo Italiano bio je jako ljut nakon meča jer smatra da je golu armenskog fudbalera prethodio faul Edina Džeke nad Nikolom Milenkovićem. Džeko je potom dodao loptu do Barelle, koji je uposlio Mkitaryana, a ovaj je pogodio za veliku radost Intera.

“Ne znam šta da kažem. Opet smo primili izuzetno sporan gol, i to deset sekundi do kraja meča. Ovo nije prvi put da gubimo na ovakav način. Ponavljam, Džeko je napravio faul nad Nikolom Milenkovićem. Nikola je stajao čvrsto, Džeko ga je gurnuo i čak je povukao njegov dres. Nikad se ne svađam sa sudijama, ali moram istaći da smo izgubili mnogo poena na isti način. Ovo večeras čak nije ni sporna odluka, ne bi bilo ništa sporno da je sudija Valeri jednostavno svirnuo faul. Džeko je odgurnuo Milenkovića i povukao ga za dres. To su činjenice”, kazao je Italiano.

Podijeli ovaj članak