Tim sa Farskih Otoka prošao u drugo pretkolo Lige prvaka, priređen im nevjerovatan doček

2 min. čitanja

Nakon senzacije koju je izveo u prvom pretkolu Lige prvaka, Klaksvik se vratio u svoju zemlju (Farske Otoke). Stanovnici koji ima samo pet hiljada stanovnika pripremili su igračima spektakularan doček.

Ferencvaroš je ušao u utakmicu protiv Klaksvika kao veliki favorit. Od Mađara se očekivala lagana pobjeda i prolazak. Ali, doživjeli su debakl koji su im priredili široj javnosti nepoznati Farani. 

Nitko nije očekivao da klub s Farskih Otoka može prirediti takvu senzaciju, pa čak ni nakon što su u prvoj utakmici izvukli remi (0:0). Ali, Klaksvik je to uspio. 

Tim koji je prema Transfermarktu procijenjen na svega 2,68 miliona eura slavio je ubjedljivih 3:0 i prošao u narednu fazu takmičenja.

U Klaksviku, drugom najvećem gradu Farskih Otoka od samo 5000 stanovnika, okupio se velik broj ljudi koji su dočekali svoje junake.

Priredili su im i pirotehnički show, a cijeli je događaj postao hit na društvenim mrežama.

Farski Otoci su teritorij s djelomičnom autonomijom, a formalno su dio Danske.

Arhipelag koji se sastoji od 18 vulkanskih otoka ima 50 hiljada stanovnika.

 

The players of KÍ Klaksvík return home to Klaksvík (only 4800 people live here) after eliminating the Hungarian club Ferencváros in Budapest in the qualifying rounds of the Champions League.

Heroes welcome pic.twitter.com/l3l1PlcKyl

— Football Videos That Go Hard (@hardfootyvids) July 21, 2023

Podijeli ovaj članak