TENIS IMA NOVU ZVIJEZDU: Danski tinejdžer deklasirao Auger-Aliassimea i plasirao se u svoje prvo Masters finale

2 min. čitanja

Rune je danas u polufinalu Mastersa u Parizu savladao Felixa Augera-Aliassimea rezultatom 6:4, 6:1 i tako mu se revanširao za poraz koji mu je Kanađanin nanio prije 6 dana u finalu turnira u Baselu.

Felix je tada slavio sa 6:3, 7:5, ali danas ipak nije bio na nivou dovoljnom da, ne samo pobijedi, nego i oduzme barem jedan servis fenomenalnom Runeu koji je bio u potpunoj kontroli od početka do kraja.

Rune je pravio razliku fantastičnim riternima, stabilnošću sa oba krila, pravovremenim napadima i mnogo kvalitetnijom selekcijom udaraca, dok je Felixa ponajviše izdao njegov ponajbolji udarac – forhend, sa kojim je napravio veliki broj grešaka. 

Prvi set je odlučen u trećem gemu kada je Rune napravio brejk i isti rutinski održavao do kraja seta dobivši ga 6:4.

U drugom setu uslijedila je još dominantnija igra danskog 19-godišnjaka koji pravi dva brejka i stiže do vodstva od 4:0, te je već tada bilo jasno da je meč gotov.

Felix je do kraja meča uspio dobiti dva gema na svoj servis, ali to je bilo sve od Kanađanina, jer je Rune bez problema priveo meč kraju i plasirao se u svoje prvo finale nekog turnira iz Masters kategorije.

Rune je prekinuo Felixovu seriju od 16 pobjeda zaredom, a za titulu Pariza borit će se protiv pobjednika duela Novak Đoković – Stefanos Tsitsipas.

Podijeli ovaj članak