Taekwondo Multi European games: Tri zlatne medalje za BiH prvog dana takmičenja

1 min. čitanja

Taekwondo takmičenje “Multi European games” koje se održava u Sarajevu počelo je danas borbama juniorki u juniora.

U Areni hotela Hills posjetioci su mogli uživati u odličnim taekwondo borbama i nastupima takmičara iz cijele Evrope.

Nastupe su danas imali bh. takmičari koji su osvojili ukupno osam medalja, od čega tri zlatne i pet bronzanih. Zlatne medalje osvojili su Benjamin Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad koji je u uzbudljivom finalu savladao predstavnika Ukrajine, Sara Pidro iz Taekwondo kluba Bugojno koja je bez izgubljene runde osvojila najsjajniju medalju i Marija Jokić koja je u finalnom meču bila bolja od predstavnice NorveÅ”ke.

Bronzane medalje osvojili su Marija Orlović i Nino Å eremet iz Taekwondo kluba Magone, Adna Berbić iz Taekwondo kluba Nur, Ejla MakaÅ” iz Taekwondo kluba Novi Grad, te Ahmed Dizdar iz Taekwondo kluba Å ampion.

Najbolji rezultat u ukupnom poretku među 62 tima koja su danas nastupila ostvario je Taekwondo klub Marjan iz Hrvatske, drugo mjesto zauzela je ekipa Finestrat iz Španije dok je trećeplasirani bio Taekwondo klub Galeb iz Srbije.

Kako je saopćeno iz Taekwondo saveza BiH takmičenje će biti nastavljeno sutra kada će na tatami izaći kadeti, a prve borbe zakazane su za devet sati.

Podijeli ovaj članak