Sve je gotovo: Ronaldo odabrao novi klub, otputovao na potpis ugovora

3 min. čitanja

Cristiano Ronaldo i dalje ima status slobodnog igrača nakon što je morao napustiti Manchester United zbog intervjua u kojem je izvrijeđao politiku kluba i trenera ekipe Erika ten Haga. To bi se uskoro trebalo promijeniti jer portugalski napadač je sve dogovorio s Al Nassrom, javlja As.

Predstavnici kluba iz Saudijske Arabije i agenti Cristiana Ronalda posao su dogovorili na sastanku u utorak. Ronaldo će potpisati ugovor do ljeta 2025. godine, odnosno igrati ondje i nakon što proslavi 40. rođendan, dodaje španski sportski list, koji piše i da je tu vijest potvrdio izvor iz kluba.

Plaća mu neće iznositi 200 miliona eura

Posljednjih dana pisalo se da će Ronaldo potpisati ugovor prema kojem će zarađivati oko 200 miliona eura po sezoni, no u tekstu kojim se potvrđuje njegov odlazak iz evropskog fudbala to se demantuje. Isti izvor koji se spominje u potvrdi vijesti o dogovorenoj saradnji spominje se i u temi o Ronaldovoj plati, a, prema njemu, ona će ipak biti manja.

Marca piše da će toliko dobiti za ispunjenje ugovora u dvije i pol godine i ulogu ambasadora za zajedničku kandidaturu Saudijske Arabije, Egipta i Grčke za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Ronalda se i prije rastanka s Manchester Unitedom dovodilo u vezu s mnogim evropskim klubovima. Bio je nezadovoljan i tražio je odlazak s Old Trafforda, koji je na kraju i isprovocirao intervjuom Piersu Morganu. Nakon toga dobio je sporazumni raskid ugovora.

Nudio se gotovo svima

Agenti su ga nudili mnogim klubovima širom najjačih evropskih liga. Da je Ronaldo bio voljan preći u gotovo bilo koji klub koji nastupa u Ligi prvaka, takmičenju koje želi još jednom osvojiti, potvrdila je i izjava Axela Hellmanna, direktora Eintrachta.

Njegovu izjavu prenio je novinar njemačkog Sport1, a ona glasi: 

– Ronaldo se nudio čak i nama, rekao je to u razgovoru za DAZN, a na njegove riječi nadovezao se predsjednik Nadzornog odbora kluba Philip Holzer: 

– Imam osjećaj da se nudio svim klubovima koji su se plasirali u Ligu prvaka.

Podijeli ovaj članak