Stonoteniseri Mostara osvojili naslov prvaka BiH

2 min. čitanja

Stonoteniseri Mostara ovogodišnji su pobjednici i Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno ovaj su trofej ponovo vratili u svoje vitrine.

Mostarci su u finalu Play-offa za prvaka BiH napravili veliki preokret protiv Banje Luke, koja je bez poraza osvojila regularni dio sezone Premijer lige BiH te dobila i prvi meč ovog finala, u Mostaru s rezultatom 4:1. 

Međutim, Mostar je u uzvratu dobio oba meča u Banjoj Luci – u subotu rezultatom 4:2 te sinoć s 4:3 i osvojio svoj deveti naslov prvaka BiH, koji im je prošle godine bila preotela zenička Mladost.

Mostar je na putu do ovogodišnjeg finala protiv Banje Luke upravo u polufinalu izbacio Mladost, koju je, krajem aprila, savladao i na završnom turniru Kupa BiH u Banjoj Luci, rezultatom 3:1. Mladost je na tom turniru branila i naslov Kupa BiH iz prethodne sezone.

Mostar je u polufinalu Kupa BiH izbacio i domaćina turnira, Banja Luku, kojoj je, tako, bio nanio i prvi ovosezonski poraz te osvojio deveti trofej Kupa BiH.

Sada su ih dva puta u finalu Play-offa PLBiH dobili ponovo na njihovom terenu.

Mostar je ove sezone nastupao u sastavu: Luka Matković, Lorencio Lupulesku, Davorin Pongarc, Sandro Soldo i Filip Palaneta. Trener je Toni Vranjić.

Podijeli ovaj članak