Standardni reprezentativac BiH: Ne želim igrati protiv Rusije, reći ću to selektoru i Savezu, vidjećemo njihovu reakciju

2 min. čitanja

Bosanskohercegovački reprezentativac Dennis Hadžikadunić jasno i glasno je odbio da sudjeluje u eventualnoj prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

Istakao je to u razgovoru za švedski expressen.se rekavši da ne želi igrati u utakmici protiv agresora i u zemlji gdje je trenuntno rat. 

– To je utakmica u kojoj ne želim sudjelovati. Situacija nije dobra zbog rata i takvih stvari. Da je rat u Švedskoj, ne bih želio biti ni ovdje, to je prirodna stvar. Ne želim se vraćati tamo. Nismo još dobili nikakve informacije o odigravanju utakmice. To je između dva Saveza, igrači ne znaju ništa, možda zvuči čudno, ali tako je, rekao je Hadžikadunić i dodao:

– Razgovaraću sa čelnicima Saveza ili sa selektorom, ali kakogod, ja ne želim igrati utakmicu protiv Rusije, vidjećemo kakva će njihova reakcija biti nakon toga, no sigurno ja ne idem tamo. 

Standardni stoper Zmajeva je pod ugovorom sa ruskim klubom Rostovom koji ga je posudio Malmu, no Dennis se ne želi vraćati u Rusiju.

– Kako sada stvari stoje, definitivno se ne želim tamo vraćati. To mi moj instinkt govori. Ne želim se vratiti u Rusiju zbog rata. Nemam nikakav kontant sa bivšim saigračima i ne interesuje me da vam pravo kažem. Fokusiran sam samo na Malmo i reprezentaciju BiH, zaključio je Hadžikadunić. 

Podijeli ovaj članak