Srbija ostaje bez velikog talenta, nogometaš minhenskog Bayerna odbio Orlove

1 min. čitanja

Nogometaš minhenskog Bayerna Aleksandar Pavlović u budućnosti želi igrati za reprezentaciju Njemačke iako ima mogućnost i da igra za zemlju roditelja Srbiju, javlja njemački novinar Florian Plettenberg.

Delegacija Srbije je pokušala da lično kontaktira mladog veznjaka i ubijedi ga da se opredijeli za Orlove, no taj prijedlog je odbijen prema informacijama njemačkog novinara.

“Selektor seniorske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann ne planira zvati 19-godišnjeg vrhunskog talenta za prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske, no nastavit će pratiti njegov razvoj”, navodi Plettenberg na Twitteru te dodaje:

“Pavlović će dobiti prvo poziv u U21 reprezentaciju Njemačke za utakmice protiv Kosova i Izraela zbog čega je jako sretan i ponosan te će definitivno prihvatiti poziv kako bi se preporučio Nagelsmannu. Fudbalski Savez Srbije je također želio dovesti Pavlovića pod svoju zastavu, no on želi igrati samo za Njemačku u budućnosti”.
Pavlović je dijete Bayerna, a ove sezone je odigrao 14 utakmica za minhenski sastav u svim takmičenjima te je postigao dva gola i upisao isto toliko asistencija.

Za U20 reprezentaciju Njemačke je odigrao dvije utakmice.

Izvor: klix.ba

Podijeli ovaj članak