Sloboda počela pripreme, predsjednik Mujkanović održao govor i poručio: Cilj je PLBiH!

2 min. čitanja

Fudbaleri Slobode danas su počeli pripreme za novu sezonu.

VEZANI TEKST – Sloboda izabrala trenera, ovo su pojačanja s kojim će napasti PLBiH

Tuzlaci će igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a igračima se prije treninga obratio predsjednik Senad Mujkanović, koji je igračima pourčio kako je glavni povratak u bh. elitu.

– Danas smo izvršili prozivku fudbalera koji su se danas odazvali, a trebaju pristići još neki igrači. Rekli smo im ciljeve, jasno, bez umotavanja: mi želimo u Premijer ligu BiH. To je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da to ispunimo. Uz Božiju pomoć i uz dobar rad stručnog štaba i fudbalera, nadam se da ćemo to ispuniti i da ćemo obradovati navijače Slobode i sve ljubitelje fudbala – kazao je Mujkanović, dodavši:

– Planiramo prvi dio priprema, prvih sedam dana odraditi ovdje, a potom sedam dana negdje na planinu, da bi stručni štab posložio sve što treba u miru, bez pritisaka, da se što bolje upoznaju.

Prvi čovjek Tuzlaka govorio je i o novom treneru. Potvrdio je pisanje Faktora da će to biti Zlatan Nalić.

– Mi smo u završnoj fazi dogovora sa Zlatanom Nalićem. On ima neki tehnički problem u Švedskoj i sačekat ćemo ga, da mu ne nanesemo neku štetu. Ali, nadam se da je to bukvalno gotova stvar. Mislim da bi trebalo biti riješeno do kraja sedmice – kazao je Mujkanović.

U prvoj sedmici priprema stručni štab će računati na veliki broj fudbala 32 (među kojima su trojica golmana). Između ostalih, na raspolaganju će biti: Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović…

Podijeli ovaj članak