Skandal u Rumuniji: Igrač vrijeđao navijače i trenera, pa dobio otkaz

1 min. čitanja

Rumunski fudbaler, Gabriel Tamas, dobio je otkaz u ekipi FC Petrolul Ploiesti nakon što su se u javnosti pojavili snimci, a na kojima se može čuti kako je vrijeđao navijače svog tima u razgovoru sa trenerom Nicolaeom Constantinom.

Constantin je snimao telefonski razgovor njih dvojice jer je iskusni štoper vrijeđao njegovu taktiku, isto kao i predsjednika, odnosno sportskog direktora kluba, a potom je govorio ružne riječi o svojim navijačima.

Ma p*****m se na navijače. Igram fudbal da bih pobijedio, a ne da bih njih zadovoljio, poručio je Tamas.

Iako je Constantin uvjeravao svog igrača da će njihov razgovor ostati između njih dvojice, on je ipak sve snimljeno poslao navijačima Petrolula. Kompletan razgovor je kasnije javno objavljen, a nakon toga je Tamas dobio otkaz u ovoj ekipi.

Da, ja sam snimio taj poziv. Uradio sam to jer sam suočen sa konstantnim prijetnjama navijača i želio sam imati dokaze u slučaju da se to ponovi, poručio je Constantin.

Podsjetimo, Tamas je u svojoj karijeri promijenio čak 18 klubova. Između ostalog, igrao je za Galatasaray, moskovski Spartak, FC Dinamo, Celtu, Auxerre, West Bromwich Albion i Watford. 

Podijeli ovaj članak