Senad Kevelj: Želim da se naši troškovi srežu na realnu razinu, uvjeren sam da sa 200.000 KM mjesečno možemo biti u vrhu

3 min. čitanja

U Veležu sve nije perfektno, ali nova Uprava na čelu s predsjednikom Senadom Keveljom jasno je zacrtala ciljeve, a to je vrlo važna stavka za uspjeh.

Stručni štab je kompletiran, plan i program priprema dobrim su dijelom finalizirani, nekih velikih promjena unutar igračkog kadra za sada nema. I čini se da ih vjerovatno neće ni biti, što je za svaki klub dobra stvar – međutim, broj igrača koji bi mogli doći, dobrim dijelom ovisiti o tome ko će napustiti klub. Vjerovatno će slika biti puno jasnija nakon prozivke koja je najavljena za 9. januar.

Nova Uprava na čelu na novim predsjednikom Senadom Keveljom od trenutka preuzimanja kluba suočila se s određenim problemima, koji opet nisu kao što su to bili prilikom nekih drugih ‘‘primopredaja‘‘ prethodnih godina. Nema velike financijske dubioze, što je kada se priča o sportu u BiH, sigurno najvažnije. Također, novi UO i novi predsjednik imaju dovoljno vremena do početka drugog dijela sezone poslože stvari kojima nisu zadovoljni.

– Jako puno novca se troši na omladinsku školu, a jako je malo rezultata. Mislim da u nastavku tako neće ići. Ovaj klub je godinama imao prepoznatljivu školu, međutim, mi smo posljednjih godina vidjeli jako malo tih igrača koji su se priključili prvoj ekipi. Novi direktor Alagić ima iskustva u tome, tu su treneri koji rade pa ćemo vidjeti, što su to problemi i kako ih riješiti. Je li to stručni kadar, je li teren, ne znam, ali se nešto po tom pitanju mora uraditi, kazao je Kevelj za Dnevni list

Kada je u pitanju prva ekipa, on ističe kako upravni odbor nije zadovoljan ostvarenim u prvom dijelu sezonu.

– Realno, mi smo sve utakmice igrali u gostima, međutim, mišljenje svih ljudi u UO jeste da smo morali imati više bodova. Izbor novog trenera, Nedima Jusufbegovića po nama je bio najbolje rješenje u ovom trenutku. Čovjek je mlad, poznaje Velež, igrao je tu, trenirao. Jesmo li bili u pravu, vrijeme će pokazati.

Dotaknuo se i financija te očekivanja pred početak drugog dijela sezone…

– Naš godišnji budžet je 3.5 do 4 miliona maraka. Ja želim da se ti troškovi srežu na realnu razinu. Mi mjesečno trošimo nekih 260.000 maraka, a uvjeren sam da Velež s nekih 200.000 maraka može i mora biti u gornjem dijelu tabele. Ja ne bih bio ovdje kada bi se zadovoljio da budemo negdje u sredini ili bliže dnu tabele – Velež se mora boriti za gornji dio tabele. Igrački nećemo biti slabiji, igramo na svom terenu, ambijent, novi trener, moraju polučiti bolji rezultat. Ja vjerujem da ćemo se boriti za Europu, kazao je na kraju Kevelj.

Podijeli ovaj članak