Rođeni tvrde jedno, Savez drugo: Odbačena žalba FK Velež!

1 min. čitanja

Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK „Velež“ Mostar odbacuje u cijelosti, objavila je zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM, navode u Fudbalskog savezu BiH.

“Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu”, poručili su iz FSBiH.

Podsjetimo, FK Velež je ranije ovog dana objavio da je CAS donio odluku kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež Mostar odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj zemlji, a koju je donio Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Velež je dodao da je presudom naloženo da FSBiH plati troškove arbitraže CAS-a.  

 

 

Podijeli ovaj članak