Razija Mujanović: Vrlo loše izdanje, prekretnica treći faul Jones

2 min. čitanja

Tim menadžer naše reprezentacije, legendarna Razija Mujanović, za Sport klub je prokomentarisala poraz od Južne Koreje 99:66.

– Vrlo loše naše iozdanje. Ovo nije naša stvarna vrijednost. Ne znam šta bih rekla,šta se dogodilo. Prekretnica je bila neki faul nad Jones. Ona kad je ušla u tri penala, počeli smo teže igrati. Na kraju je bilo sve teže igrati i rezultat je negativan za nas, rekla je Mujanović, koja ističe da nedostaje iskustva za igranje ovakvih utakmica, jer je BiH izgubila i od Portorika i Južne Koreje vrlo lako.

– Prva utakmica je uvijek mnogo teška. Mi nemamo iskustva na svjetskom nivou. Ušli smo nekako sa tremom u prvu utakmicu i pokušali smo se vratili tokom utakmice. Kada smo izgubili utakmicu, onda se uvukao neki strah, izgubili su jveruj u sebe. I kada krene nizbrdo, sve tako ide. Mi smo napravili u Evropi rezultat, ali fali nam iskustva za ove svjetske utakmice. 

Pouke se moraju izvući.

– U svakom slučaju da ćemo na osnovu ovog Svjetskog prvenstva izvući pouku, vidjeti gdje smo pogriješili i da ćemo probati promijeniti neke stvari. Pogledajte dugi niz godina na okupu je ova ekipa. Selektor Goran Lojo je sa njima od nekih juniorskih dana i mislim da je to dugogodišnji rad. Prošle godine je to bio vrhunac na Eurobasketu osvojivši peto mjesto. Fale nam neke stvari da bismo se prezentovali bolje na svjetskom nivou. 

Neće danas pronalaziti zamjerke na igru dok su glave vruće, utakmica će se sutra analizirati.

– Poslije utakmice ne volim nikada odmah nešto reći. Svi smo nervozni, ljuti. Onda u tom afektu se može često puta reći što neko ne misli. Uvijek je bolje sačekati sljedeći dan, pokušati analizirati, šta sae desilo, na koji način smo igrati. Svako treba sebe analizirati, da shvati šta je uradio, a šta nije, šta je mogao i šta je potrebno dati za ovakvu utakmicu.

 

 

Podijeli ovaj članak