Rajčević pred Ligu prvaka: Utakmica protiv Loznice najteža i najbitnija

3 min. čitanja

Reprezentativac Srbije Slobodan Rajčević jako dobro poznaje rivala u glavnoj rundi Lige prvaka u futsalu, Loznicu, a pored prvaka Srbije tu su i prvak Azerbejdžana, Araz, te prvak Švedske, Orebro.

U razgovoru za Sport1 Rajčević ističe da očekuje da Mostar SG prođe u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu.

– Realno, očekujemo da prođemo dalje. To su nam ambicije. Mislim da je grupa podjednaka, barem što se tiče ove prve tri ekipe, nas, Loznice i Araza i mislim da svi imamo podjednake šanse da prođemo dalje, možda mi malo više zbog domaćeg terena, rekao nam je Slobodan Rajčević, pa dodao:

– Ja sam svima rekao da je najbitnija i najteža utakmica ta prva protiv Loznice. Otvara se turnir i ona može da diriguje stanje u grupi kompletno. Mislim da od nje dosta zavisi i ako tu prvu utakmicu uspijemo da dobijemo mislim da imamo najveće šanse za prolaz. 

Sa dosta prvotimaca Loznice je Rajčević bio saigrač ili je sada saigrač u reprezentaciji Srbije, te je i kompetentan da govori o njihovom kvalitetu.

– Poznajem je dobro. Sa dosta igrača sam igrao ranije, što u klubovima, što u reprezentaciji, sa ovim mlađima igram i dalje u reprezentaciji. Imaju spoj iskustva i mladosti i jako su dobri. Imaju dobrog trenera, znam da dobro rade, upoznat sam sa njihovim radom i mislim da bi daleko mogli da doguraju također, ali ja sam trenutno u Mostaru i bilo bi ružno reći da imaju veće šanse od nas.

Loznica je poslije serije od šesnaest utakmica bez poraza izgubila u vikendu iza nas u prvenstvu Srbije od Novog Sada 5:4. Upravo je Rajčević ljetos već bio predstavljen u Novom Sadu kao veliko pojačanje, ali je onda došlo do nekih nepredviđenih okolnosti u klubu i on se vratio u Mostar SG.

– Bila su dva sponzora u klubu. Mi zapravo još uvijek i ne znamo pravi razlog zašto se to tako desilo. Došlo je do nekih nesuglasica dva sponzora, jedan je odustao i drugi nije mogao to da izgura sve sam na način kako je bilo planirano. Ja nisam htio da prihvatim slabije uslove, lošiji rad, lošiju ekipu i vratio sam se ovdje.

U domaćim okvirima, smatra on, Mostar SG ne bi trebao dozvoliti neko iznenađenje i gubitak trofeja.

– Već sam negdje i rekao da smatram da smo mi dva koraka barem ispred ostalih ekipa. Jednostavno smo najbolji i mislim da ne bi trebalo doći u pitanje naše osvajanje domaće lige i Kupa.

FC Mostar SG u srijedu u prvom kolu igra protiv Loznice grada u Mostaru od 20 sati, a prije toga će na teren Araz i Orebro od 17.30.

Podijeli ovaj članak