Portugalac može odahnuti: Pojavio se klub koji želi Cristiana Ronalada

2 min. čitanja

Engleski mediji objavili su vijest kako se pojavio klub koji želi u svoje redove dovesti reprezentativca Portugala i fudbalera Manchester Uniteda, Cristiana Ronalada. 

Riječ je o Chelseaju i transfer će se, kako sada stvari stoje, desiti za nešto više od dva mjeseca, s obzirom na to da su Plavci ozbiljno zagrizli za usluge Ronalda.

Londonski klub se i ljetos spominjao kao moguća destinacija za čovjeka koji baš i ne proživljava najljepše trenutke u svojoj karijeri, a veliko prijateljstvo novog vlasnika Chelseaja, Todda Boehlyja i Jorgea Mendesa, agenta Portugalca, odigrat će ključnu ulogu u ovom transferu. 

Ronaldova trenutna situacija na Old Traffrdu se od ljeta značajno pokvarila, s obzirom na to da ga je trener Erik ten Hag izbacio iz ekipe za utakmicu baš protiv Chelseaja nakon što je Portugalac protiv Tottenhama odbio da uđe u igru u finišu susreta, da bi nakon toga samovoljno napustio stadion prije kraja susreta sa Pijetlovima.

Zbog svega toga, u Unitedu se nadaju da će se Ronalda riješiti u januaru, a sa druge strane, Chelsea se sa novim vlasnikom čini kao klub koji može ispuniti sve njegove zahtjeve. 

Podsjetimo, Ronaldo je ove sezone za Manchester United, ako gledamo sva takmičenja, odigrao 13 utakmica, a na kojima je postigao samo dva pogotka dok je zabilježio jednu asistenciju. 

Podijeli ovaj članak