Petev objasnio zbog čega je najviše nezadovoljan nakon večerašnje utakmice

2 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je od Rumunije rezultatom 4:1 u susretu Lige nacija, a nakon meča selektor Ivaylo Petev istakao je da nije previše zadovoljan, pogotovo rezultatom.

“Izborili smo plasman kolo prije ovog meča i dali smo priliku puno novih igrača, da vidimo možemo li na njih računati u budućnosti. Prejeftino smo primili tri gola, to se apsolutno ne smije dopustiti. Kod prvog gola smo izgubili četiri duela zaredom. U drugom poluvremenu naš golman do 73. minute nije dohvatio niti jednu loptu rukom. Ne mogu opet zamjeriti igračima na trudu, ali falilo je tu malo kvaliteta. Svejedno, čestitam igračima na osvajanju ove grupe, ali rezultat je bio zaista previsok”, kazao je Petev u izjavi za BHT.

Spominjao je i debitante Šerbečića i Šarića.

“Ne mogu biti nezadovoljan pristupom igrača, ali morali smo neke stvari bolje raditi. Nismo smjeli iz našeg posjeda lopte na takav način primati golove. Nije lako debitovati za reprezentaciju. Trudili su se Šerbečić i Šarić, dali su sve od sebe, tako da sam zadovoljan. Što se tiče trke i borbe, opet moram reći da nemam šta zamjeriti igračima, ali par situacija smo morali bolje riješiti. Čestitam rumunskoj selekciji na pobjedi, a mi idemo dalje”, kazao je selektor Petev.

Podijeli ovaj članak