Stanivuković: Nemojte da pričamo pokrašće izbore i nije ih moguće pobjediti, to je prošlost, imamo Banju Luku

3 min. čitanja

Gradonačenlnik Banjaluka i noslac liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS Draško Stanivuković rekao je da se ne smije izgubiti vjera, te da svi zajedno, i narod i političari, moraju raditi kako bi sutra bilo bolje.

Na pitanje kada će biti bolje u Republici Srpskoj, Stanivuković odgovara da će se to desiti “kada da mi to odlučimo”.

– Politika, ekonomija, preporod društva, nije da jedni gledaju, a drugi rade. Ne. Priča o Republici Srpskoj je priča o svima nama. To vam je kao kada vam je teško emotivno ili ste bolesni pa odete kod doktora ili psihologa. Vi bi voljeli da oni urade sve za vas i da vam odjednom bude bolje. Ali to se nikad ne dešava jer je lijek u svima nama. Lijek je u nama, od nas samih zavisi kako će nama biti. Koliko ćemo postići, šta ćemo uraditi zavisi od nas – istakao je on.

Dodaje da je Banjaluka je za godinu i po dana vratila 27 miliona KM kredita, povećala budžet za 60 miliona, smanjila rashode za 10 miliona, da je besplatna legalizacija, kao najveće nacionalno pitanje. Da su knjige u Banjaluci za sve osnovce besplatne, te da je dobra praksa počela da se seli na sve opštine.

Napomenuo da nikad ne treba nasjedati na priče kako “ne možemo ništa uraditi”.

– Nemojte da pričamo “pokrašće izbore i nije ih moguće pobjediti”. To je prošlost, imamo Banjaluku – ističe Stanivuković.

Treba, kako kaže, u pobjede ići sa vjerom.

– Ja to često čujem kod svog naroda. Zbog nekog popa, on krene sumnjati u Boga, pa zbog nekog političara, on napusti Republiku. Ne, taj političar nije Republika, niti je taj pop crkva, ni vjera. To je u nama i to znaju svi od nas. Hajde da ova priča ne bude protiv nikoga nego za nas. Nema nikog drugog koji nas može spasiti, nema tog drugog koji će popraviti stanje. To možemo samo mi sami kada krenemo od sebe, od svoje ulice, od svog mjesta. Vjerujem u našu pobjedu. Kako radili, tako nam Bog pomagao – zaključio je Stanivuković.

 

 

Podijeli ovaj članak