Ogorčenje u Tuzla Cityju: “Treba Borcu dati prvo mjesto na početku sezone, da bi ostali klubovi mogli normalno igrati fudbal”

1 min. čitanja

Zaostali meč 1. kola Premijer lige BiH za juniore jučer je odigran u Banjoj Luci između Borca i Tuzla Cityja, a domaći tim je slavio rezultatom 2:1.

Međutim, gosti iz Tuzle su imali velikih primjedbi na suđenje i ono što se dešavalo tokom utakmice između Borca i Tuzla Cityja. Meč su sudili arbitri iz Prijedora, predvođeni Bojanom Panićem, kome su asistirali Goran Ilinčić i Dragan Keranović. 

Prema službenim izvještajima sa utakmice, juniori Tuzla Cityja su imali prednost od jednog gola razlike do 84. minute, a onda je uslijedio preokret Borca i to golovima Andreja Cvjetanovića i Danila Moconje.

Tim povodom se na Facebooku oglasio predsjednik Skupštine i generalni sekretar FK Tuzla City, Munib Subašić, a njegovu objavu prenosimo u potpunosti.

Još jedna bruka u Banjoj Luci. Utakmica U-19 selekcija Borac – Tuzla City 2:1. Iako su naši momci vodili 0:1 do 85. minute, na kraju smo izgubili 2:1 golom u 112. minuti. Neutralni posmatrači kažu da su TC poništena tri gola i nije sviran penal na 0:1. Treba Borcu dati prvo mjesto na početku sezone da bi ostali klubovi mogli normalno igrati fudbal, napisao je Subašić. 

Podijeli ovaj članak