Prvak BiH upalio motore: Želimo što spremnije dočekati domaće prvenstvo i Ligu šampiona

2 min. čitanja

Prvak Bosne i Hercegovine, Mostar SG, jučer je upalio motore i zvanično počeo pripreme za novu sezonu Premijer lige BiH, ali i izazove koji ih očekuju u Ligi šampiona.

Kako je kazano za naš portal, Mostarci što spremnije žele dočekati domaće prvenstvo, ali i mečeve koji ih očekuju u Glavnoj rundi Lige šampiona.

– Nakon ljetne pauze, koja je možda trajala i predugo, krenuli smo sa pripremama za novu sezonu. Uprava kluba radi odličan posao, obezbijedila je odlične uslove kako bismo se što bolje spremili za predstojeće utakmice. Tako da, želimo što spremnije dočekati domaće prvenstvo i Ligu šampiona. Mislim da svi znaju koje su ambicije kluba u domaćem prvenstvu, a to je osvajanje duple krune, što je sasvim logično, kaže golman FC Mostar SG Amar Omanović, koji još kaže kako Mostarci imaju dogovoreno već par provjera, a početkom narednog mjeseca će uzeti i učešće na turniru u Doboj Istoku:

– Stručni štab nam je saopštio kako imamo dogovoreno već par prijateljskih utakmica, a početkom narednog mjeseca ćemo uzeti i učešće na turniru čiji je organizator FC Lilium iz Doboj Istoka, gdje smo bili i prošle godine.

Mostarci su u prelaznom roku ostali bez dvojice igrača koji su bili dio najvećih uspjeha kluba. Stanislav Galić, dugogodišnja jedinica, svoju karijeru nastavlja u Njemačkoj, a Vladan Vesić u Srbiji. Za sad su u Mostar stigli reprezentativac BiH Admir Čorhodžić i mladi reprezentativac BiH, Vedad Jašarević.

Očekuje se ubrzo dolazak još dva internacionalna pojačanja.

Podijeli ovaj članak