Oglasio se Leotar saopštenjem: Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera

3 min. čitanja

FK Leotar oglasio se danas saopštenjem u vezi sa nemilim događajima jučer nakon utakmice protiv Zrinjskog na trebinjskim “Policama”.

Saopštenje Leotara prenosimo u cijelosti:

– Fudbalski klub “Leotar” izražava iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola M:tel Premijer lige između našeg kluba i HŠK „Zrinjski“ došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom, ni drugom klubu sa višedecenijskim tradicijama.

Što se tiče svih dešavanja po okončanju utakmice, počev od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i N/FSBiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao Klub im stojimo na raspolaganju. Mi kao Klub ne želimo da krivce tražimo ili imenujemo preko saopštenja i medija, jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran. 

Fudbalski klub „Leotar“ je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju obezbjeđenja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora. 

Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca na obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj fudbalskoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe. 

Takođe, smatramo da su pomenuti incidenti od strane pojedinih medija prenaglašeni, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati. 

Fudbalski klub „Leotar“ i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih dešavanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega, stoji u saopštenju Leotara.

Podijeli ovaj članak