Vučić prvi put otvoreno priznao: Prijete nam

2 min. čitanja

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je kako će ova zemlja biti u velikim problemima ukoliko ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

Sa druge strane, smatra Vučić, ako Srbija uvede sankcije Rusiji “tapšat će po leđima pet-šest dana i to je to”.

Ističe da je Beograd posljednih sedmica poput Kazablanke.

– Danas živimo u vremenu u kom je aktivnost naše službe najvažnija, posebno zbog vanjskog faktora. Beograd je posljednjih sedmica poput Kazablanke. Kada imamo goste iz Rusije, otkrivamo one iz zapadnih službi koji ih prate. Kada imamo goste sa Zapada onda one druge koji ih prate u stopu. To govori koliko su zainteresovani ne samo jedni za druge, nego za ovo parče zemlje koje bismo da sačuvamo za sljedeća pokoljenja, rekao je Vučić, prenosi Blic.

On dodaje da je Srbija bez svoje krivice uvučena u začarani krug iz kog nema izlaza.

– Kada govorite o planu Scholz-Macron, svi govore o njemu, a niko ga nije vidio. Svi već imaju mišljenje i javno su iznijeli svoj stav. I onda znate koliko je teško da radite. Niko pojma nema šta piše u tome, ali dovoljno da se izjasne. To sam rekao da bismo vidjeli kako i naši partneri sa svih meridijana istupaju. Ako mislite da je dovoljno da Srbija kaže sutra uvodimo sankcije Rusiji, ne, tapšali bi nas po ramenu pet ili šest dana. Danas im to služi da nas kao malj udaraju po svim forumima, pa će nama da rade ono za šta optužuju Rusiju, kazao je on.

Dodao je kako niko ne prijeti njemu ličnu, već Srbiji kao zemlji.

– Ne prijeti niko meni kao Aleksandru Vučiću, oni prijete, neskriveno, cijeloj našoj zemlji i njenom opstanku. Samo hoću da to svi znate, i prvi put to kažem ovako otvoreno, zaključio je Vučić.

Podijeli ovaj članak