Oglasili se iz Milana: Da li će Rossoneri pustiti Krunića na potencijalnu utakmicu sa Rusijom?

2 min. čitanja

Prijateljska utakmica između reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine trebala bi se odigrati 19. novembra u Sankt Peterburgu.

Međutim, u ovom trenutku se ne zna da li će doći odigravanja iste, kao i ko će od naših najboljih reprezentativaca, uključujući i Krunića, zaigrati u tom duelu.

Ruski portal Sport Express poslao je upit na adresu Milana sa pitanjem da li će italijanski velikan pustiti Krunića na prijateljski meč između Rusije i Bosne i Hercegovine. Prema njihovim navodima, ta odluka nije u nadležnosti kluba.

Hoće li Milan pustiti Krunića u reprezentaciju za utakmicu protiv Rusije, ako se odigra? Ovo pitanje je van naše nadležnosti i odluka nije na nama. Ali, imamo odlične odnose sa Krunićem i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, kazali su iz Milana na upit ruskog portala. 

Podsjetimo, eventualnoj utakmici protiv Rusije su se otvoreno suprotstavili Edin Džeko, Miralem Pjanić, Luka Menalo, ali i neki drugi igrači.

Kada je u pitanju Krunić, on neće biti u konkurenciji za predstojeće utakmice Zmajeva u okviru Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije. 

Zmajevi će prvo u petak, 23. septembra u Zenici na Bilinom polju ugostiti reprezentaciju Crne Gore, a tri dana kasnije je na rasporedu susret protiv Rumunije u Bukureštu.

Podijeli ovaj članak