Objavljena crna lista predsjednika Real Madrida: Na njoj se nalazi i Luka Modrić

2 min. čitanja

Madridski Real u novu je sezonu u La Ligi počeo maksimalno učinkovito, s četiri pobjede u četiri utakmice i 12 osvojenih bodova.
U Madridu maštaju o novom naslovu španskog prvaka, a početak sezone daje im za pravo nadati se tom uspjehu, jer Kraljevi imaju četiri pobjede i na krilima svog najvećeg ovoljetnog pojačanja iz Borussije Dortmund, Judea Bellinghama, igraju zaista fantastično.
Realov će cilj biti vratiti naslov koja je trenutno u Barceloni, a naravno želja je osvojiti i Ligu prvaka.
Neće to biti nimalo lagano, budući da su i tokom ranijih godina znali imati probleme koje bi ih ‘usporavale’, od povreda ponajboljih igrača, ali i sada do odlaska jednog od najzaslužnijih za brojne pobjede, Karima Benzeme, koji se preselio u Saudijsku Arabiju.
Ali, sudeći po ranoj fazi nove sezone, Madriđani djeluju besprijekorno, iako je naravno ovo ipak maraton, a ne trka na 100 metara, čega je i trener Carlo Ancelotti svjestan.

U međuvremenu, sistematski se radi i na promjenama unutar ekipe. I već sada je jasno da će na kraju sezone biti značajnih promjena.
Objavljena je i tzv. crna lista predsjednika Reala Florentina Pereza. Prema pisanju portala Fichajes, Real se odriče petorice igrača na kraju sezone, a to su Luka Modrić, Toni Kroos, Lucas Vazquez, Nacho i Andriy Lunin.
Naravno, s obzirom na Modrićevu privrženost klubu, zbog kojeg je odbio i silne milione iz Saudijske Arabije, sigurni smo da će ga ova vijest itekako razočarati. Posebno, ako se portal Fichajes nije htio samo našaliti, piše Tportal.hr.

Podijeli ovaj članak