Novi odlazak iz FK Sarajevo: Čaušević poslije mjesec i po “digao sidro”

2 min. čitanja

Armin Čaušević, koji je u Fudbalskom klubu Sarajevo u posljednjem periodu obnašao funkciju direktora za strategiju i razvoj, odlučio je napustiti Bordo tim, saznaje SCsport.

Čaušević je na Koševo stigao u junu ove godine, a nakon posljednjih dešavanja u FK Sarajevo odlučio je “podići sidro”.

Iako ima samo 38 godina, Čaušević ima višegodišnje iskustvo rada u njemačkom fudbalu. Nakon dolaska na Koševo od njega se očekivalo da posloži neke stvari u bordo klubu i implementira svoje znanje, no nakon samo nešto više od mjesec donio je odluku da napusti poziciju direktora za strategiju i razvoj.p

Podsjetimo, Čaušević je prije dvije godine bio jedan od kandidata za poziciju sportskog direktora FK Sarajevo.

Ovaj mladi stručnjak trenersku karijeru počeo je u Mainzu u januaru 2011. godine kada je radio kao asistent u mlađim kategorijama, da bi nakon toga prešao u akademiju Eintracht Frankfurta. Početkom 2016. godine u Wolfsburgu obnašao je ulogu direktora pedagoškog tima, te pored toga je pomagao trenerima u mlađim selekcijama.

U redovima Vukova proveo je oko četiri godine, nakon čega mu se ukazala prilika da radi kao sportski direktor u Chemnitzeru, koji je u tom periodu igrao u trećem rangu njemačkog fudbala.

Nakon problema uzrokovanih pandemijom korona virusa napustio je ovaj klub u februaru ove godine. Prije dolaska na Koševo, bio je skaut Werder Bremena.
 

 

Podijeli ovaj članak