Ni treća nije bila sreća: Sarajevo tri puta ispadalo poslije 2:2 u prvom meču

2 min. čitanja

Fudbaleri Sarajeva završili su evropsku avanturu nakon samo dvije utakmice.

Bordo tim je igrao nešto više od 210 minuta, nije doživio poraz tokom dva meča i produžetaka, ali je ispao od Torpeda nakon penala.

Prvi meč u Gruziji završen je bez pobjednika – 2:2, a sinoć je na Koševu bilo 1:1, poslije 120 minuta igre. Putnika u drugo kolo kvalifikacija UEFA Konferencijske lige odlučili su penali, u kojima su uspješniji bili gosti (Ikiću i Beganoviću udarce je odranio golman Kljajić, a sva četiri igrača Torpeda su matirali Šahinovića).

Zanimljivo, Sarajevo ni iz trećeg pokušaja nije uspjelo proći dalje nakon što je prvi meč završen rezultatom 2:2, a govorimo o rezultatima od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U sezoni 2002/03, u prvom meču prve runde Kupa UEFA, Bordo tim je odigrao 2:2 protiv Bešiktaša u Istanbulu. No, Sarajevo je “potopljeno” u revanšu na Koševu kada je izgubilo 0:5.

Sarajevo je u sezoni 2018/19 remiziralo na gostovanju kod Atalante (2:2), u drugoj rundi kvalifikacija UEFA Evropske lige. Navijači su očekivali mnogo u revanšu, a onda je uslijedilo “prizemljenje”. Gosti iz Bergama slavili su sa 8:0.

Pristalice Bordo tima vjerovali su da će sinoć biti treća sreća. Ali je Torpedo šokirao Koševo.

Kada se pogleda knjiga historije, prije nezavisnosti BiH, Sarajevo je dva puta imalo rezultat 2:2 u prvom meču. I tada je oba puta prošlo dalje.

Sezona je bila 1967/68, igrao se Evropski kup, a protivnik Olympiakos Nicosia. Prva utakmica je završena rezultatom 2:2, a Bordo tim je u revašu slavio sa 3:1 i prošao dalje.

Sarajevo je u sezoni 1982/83, u prvoj rundi Kupa UEFA, remiziralo sa Slavijom iz Sofije, dok su u revanšu slavili sa 4:2 i sa ukupnih 6:4 prošli su dalje.

Podijeli ovaj članak