Nedim Jusufbegović: Očekujem veliki entuzijazam, želju i hoću da vidim emociju na terenu

3 min. čitanja

Fudbalski klub Velež Mostar danas je u prostorijama stadiona Rođeni predstavio novog šefa stručnog štaba, Nedima Jusufbegovića i novog direktora Sanjina Alagića, koji su najavili put mostarskog kluba u nastavku sezone, piše Klix.ba.

Jusufbegović je zahvalio na ponovno ukazanom povjerenju navodeći da su mu ambicije s Rođenim velike.

Kreirat ćemo ambijent da igrači ostvare što bolje rezultate, a to je borba za sam vrh tabele, rekao je Jusufbegović. 

Kaže kako su mu ambicije velike i da će ih nastojati prenijeti na ekipu.

Ustanovili smo šta treba. Očekujem veliki entuzijazam, želju i hoću da vidim emociju na terenu zbog vrhunskih rezultata. Nadam se da ćemo uspjeti u tome, poručio je Jusufbegović.

Ističe da poznaje klub i da je studiozno pratio njihov rad i svjestan je šta ga očekuje.

Vjerujem u ovaj igrački kadar i smatram da je potentan da ostvari bollji rezultat, naglasio je.

Dodao je kako cijeni sve trenere Veleža do sada i da će se osloniti na njihov rada kako bi rezultati bili što bolji. Ugovor je potpisan na 18 mjeseci, a kako je predsjednik FK Velež Senad Kevelj rekao, nada se da će biti i duže.

Sanjin Alagić imenovan je za novog direktora kluba, a u dosadašnjoj karijeri uspješno je radio u Akademiji FK Sarajevo, bio je član stručnog štaba mlade reprezentacije naše zemlje pod vodstvom Vinka Marinovića, a imao je i inostrane angažmane u Slovačkoj, Bahreinu, Kuvajtu i Keniji.

Velež je velikan bh. nogometa i počašćen sam ukazanim povjerenjem. Mislim da je ispred nas prelazni period. Neće biti puno promjena i zbog toga će biti jasno usmjerene, rekao je Alagić.

Radit će kako kaže sa omladinskim klubom, koji ima dugoročan cilj.

Pokušat ćemo da idemo prema gornjem djelu tabale. Ja sam nadam da će se uskoro prepoznati rezultati našega rada. Odlučio sam da preselim u Mostar kako bi klubu maksimalno posvetio svoje vrijeme, rekao je Alagić.

Kevelj je kazao kako će uprava novom treneru i direktoru dati punu slobodu u radu u iščekivanju vrhunskih rezultata.

Također, istakao da očekuje da će radovi na rekonstrukciji terena stadiona Rođeni biti gotovi do početka drugog dijela sezone i Velež bi prvu domaću utakmicu trebao igrati na obnovljenom travnjaku.

Podijeli ovaj članak