Navijači Fenerbahčea mole Bošnjake za oprost: Nismo znali da će taj užasni film biti prikazan, izvinjavamo se

2 min. čitanja

Udruženje navijača turskog kluba Fenerbahče koje se nalazi u  Gelsenkirchenu, oglasilo se saopštenjem za medije nakon što je u njihovoj dvorani prikazan sporni film Borisa Malagurskog: ”Srpska: Borba za slobodu”.

Iz ovog udruženja su poručili kako je dana 22. oktobra kod njih došla osoba koja je izjavila da želi iznajmiti njihov klub na jedan dan.

Naše Udruženje je svoju dvoranu i ranije iznajmljivalo raznim udrugama i pojedincima koji je žele koristiti u društvene svrhe. Osobu koja je došla u našu udrugu 22. oktobra i željela iznajmiti našu dvoranu 24. oktobra smo pitali za koju namjenu želi iznajmiti, kao i u prethodnim prijavama, osoba je rekla da će održati druženje u dvorani i nikada nije izjavio da će taj užasni film biti prikazan, navodi se u saopštenju.

Također, dodali su kako Bosna i bosanski narod imaju posebno mjesto u srcima svih navijača Fenerbahčea.

– Fenerbahče je uvijek stajao uz potlačene diljem svijeta od dana svog osnivanja. Bosna i bosanski narod imaju posebno mjesto u srcima svih navijača Fenerbahčea. Nesvjesno smo pogodovali ranjavanju naše braće Bošnjaka. To nas je duboko rastužilo. Izvinjavamo se građanima i ističemo da smo mi, kao milioni navijača Fenerbahčea, njihovi navijači do kraja. Ovom prilikom osuđujemo genocid u Srebrenici i milosrdno obilježavamo sjećanje na naše šehide, naveli su iz udruženja..


image

Saopštenje navijača turskog kluba Fenerbahče

Podsjetimo, nakon što je u Njemačkoj u svim komercijalnim dvoranama zabranjeno prikazivanje spornog film Malagurskog, iz nekog nepoznatog razloga su u njemačkoj gradu Dortmundu odlučili da ustupe prostorije za prikazivanje ovog filma.

Podijeli ovaj članak