Napadač Maroka dobio pitanje o Vahidu Halilhodžiću: Nije nam čestitao, svi smo sretni sa ovim selektorom

3 min. čitanja

Selektor Maroka Walid Regragui i napadač Zakaria Aboukhlal pojavili su se jutros na press konferenciji pred utakmicu protiv Hrvatske za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

– Ovo nam je vrlo važna utakmica, igramo je nakon razočaranja u polufinalu. Napravit ćemo sve da osvojimo bronzu, ali jako smo iscrpljeni fizički i psihički. Igrali smo s Hrvatskom u grupnoj fazi, u ovom susretu moramo nastupiti čiste glave. Nije isto biti treći ili četvrti. Trenutno razmišljamo kako sastaviti prvih 11, rekao je Regragui na početku press konferencije.

Kaže selektor Maroka da ne treba posebna motivacija za ovu utakmicu.

– Ne moram ih motivirati, znaju da je ova utakmica jako važna. Ići ćemo do kraja naših mogućnosti. Hrvatska će znati da je Maroko vrijedan poštovanja i da ćemo se do zadnjeg daha boriti za treće mjesto.

Ima Maroko dosta problema sa povredama.

– Izgubili smo kapitena Saissa, rizikovati smo s njim. Imamo ukupno nekoliko povrijeđenih igrača, i Mazraouija… Svi oni žele igrati, ali nećemo rizikovati sa povrijeđenim, pogotovo sa Saissaom. Vjerujem u svoju ekipu. Sanjali smo ovo, ali nismo vjerovali. Išli smo do kraja naših mogućnosti.

O Hrvatskoj govori sa velikim poštovanjem.

– Prema Hrvatima imam veliko poštovanje. Imaju samo četiri miliona stanovnika, a ogroman talent, duh zajedništva. Trudimo se i mi tako. Mi imamo deset puta više stanovništva. Imaju Hrvati odličan mentalni sklop, klupski fudbal. Imaju samo četiri miliona stanovnika, a njihovi igrači igraju u najboljim svjetskim timovima. Vidjet ćemo jesmo li napredovali u odnosu na prvu utakmicu. U toj prvoj utakmici Modrić je bio fantastičan, njegova izvedba je bila monumentalna. Modrić je zbilja pobjednik.

Napadač Toulousa, Zakaria Aboukhlal, dobio je i pitanje vezano za Vahida Halilhodžića i da li je čestitao.

– Nisam se čuo s njim, ne znam da je nekome čestitao – rekao je Aboukhlal.

Na pitanje koja je razlika u igri između reprezentacije pod vodstvom Halilhodžića i sada, kaže:

– Mislim da su svi vidjeli kako smo igrali taktički. Vidi se i razlika kako igrači dolaze u reprezentaciju. Svi smo sretni s ovim selektorom. Tu ću stati s komentarom.

Podijeli ovaj članak