“Avatar: Put vode” puni kina širom svijeta, u filmu glumi i sin poznatog bh. glumca

2 min. čitanja

“Avatar 2” dostojan je prethodnika iz 2009, koji je jedan od najvećih hitova u svjetskim kinima u historiji kinematografije.

Nastavak ponovno prebacuje gledatelje na planetu Pandora, među pripadnike plavog vanzemaljskog naroda Na’vi, i uspijeva im priuštiti nevjerovatno 3D iskustvo zahvaljujući fascinantnoj trodimenzionalnoj viziji reditelja.

Specifičan rediteljski potpis osjeća se u svakom kadru i posrijedi je cameronovski film od početka do kraja. Zanimljivo je da u filmu “Avatar: Put vode” glumi i Filip Geljo, sin bh. glumca Jasmina Gelje koji je poznat po ulogama Mime Šiš i Rokija Mokroguza iz kultne predstave Audicija.

U filmu Filip glumi Aonunga od klana Metkayina, sina čuvene glumice Kate Winslet (Ronal). U nastavku fenomenalnog filmskog ostvarenja okupljena je impresivna glumačka ekipa. Sam Worthington glumi Jakea Sullyja, Zoe Saldaña je Neytiri, Sigourney Weaver je Kiri, Stephen Lang glumi Milesa Quaritcha, Cliff Curtis je Tonowari, Kate Winslet je Ronal, Jamie Flatters je Neteyam, Britain Dalton je Lo'ak, Bailey Bass je Tsireya, Trinity Jo-Li Bliss je Tuk…

Fotografije sa premijere filma u Torontu na Facebooku je objavio i ponosni otac Jasmin Geljo. 

“Avatar” je zaradio 785 miliona dolara u američkim kinima i ukupno 2,92 milijarde u svjetskim. Bit će zanimljivo vidjeti može li nastavak ostvariti još veće brojke. Nastavak popularnog filma mogao bi prema predviđanjima zaraditi 500 miliona dolara u svjetskim kinima u prvom vikendu prikazivanja.

Podijeli ovaj članak