Na pomolu novi skandal u KSBiH: Zbog čega je jedna od najboljih bh. košarkašica “sklonjena” sa spiska?

4 min. čitanja

Iz ŽKK Banovići koji spada među najbolje u bh. ženskoj košarci izdali su žestoko saopćenje u kojem su iznijeli činjenice koje je zaista teško objasniti.

Ajla Ikanović, igračica ovog tima, dobila je poziv novog selektora Miloša Pavlovića u seniorsku reprezentaciju BiH, tačnije na okupljanje koje počinje danas.

Međutim, ista košarkašica je nekoliko dana pred okupljanje iz neobjašnjenih razloga sklonjena sa spiska reprezentativki.

Saopćenje ŽKK Banovići prenosimo u cijelosti.

– Nismo i nikada nećeno biti klub koji moli, klub koji traži ili urgira da se jedno naše dijete nađe na spisku bilo koje reprezentativne selekcije naše zemlje.
Da smo kao nacija dotakli dno u svim segmentima jesmo sigurno, nažalost.

Pa i to da selektori od 2019. godine spadaju s neba pa odjednom bivaju pomoćni selektori Juniorske ekipe A divizije, pa jel ako već odeš u Novi Sad da lobiraš kod selektora da će biti selektor reprezentacije BiH onda mu možeš i narediti da mu tvoja, žena bude pomoćnik u Staff-u, itd.

Kod nas jel pa može sve. Ali reći ćemo ono najvažnije, jer djeca širom naše zemlje ne treba da ispaštaju zbog par maloumnih, neobučenih i neškolovanih košarkaških kadrova.

Ajla Ikanović je igračica koja je rođena 1999 godine. Život je posvetila košarci. Javnost pa i Košarkaški Savez naše zemlje zna da je ova ista igračica prošla sve reprezentativne selekcije od najmlađe do najstarije ili seniorske selekcije BiH.

Javnost zna da je Ajla Ikanović u protekloj godini bila učesnik Evropskog tačnije Svjetskog prvenstva koje se održalo u Sidneyju (Australija).

Javnost, sportska a ne mahalska javnost zna, ne fudbalska ili neka druga javnsot zna da je Ajla Ikanović unazad četiri godine nosioc naše igre, nosioc seniorske košarke sa svojim kolektivom koji igra finala naše zemlje kako prvenstva BiH tako i Kup-a BiH.
Da je Ajla Ikanović najbolji strijelac naše ekipe.

A Bogami i učesnik Međunarodnog takmičenja Waba Liga.

Naime, Ajli Ikanović je 12. jula 2023.godine sa adrese KSBIH, mail adrese stigao dopis da se ista igračica nalazi na spisku seniorske reprezentacije BiH te pripreme koje će se održati od 01. augusta 2023. do 19. augusta 2023.godine (velikim slovima je naznačeno da dopis ne smijemo objavit ali ćemo isti sigurno predati nadležnim institucijama). Zašto?

Zato što ista igračica ni dan danas nije upoznata da se na istim pripremama neće naći, da je otpisana ili skinuta sa spiska selektora seniorske reprezentacije BiH, a čije okupljanje počinje sutra.

Da je ista igračica zahvaljujući djevojkama, suigračicama i kolegicama iz reprezentacije upoznata da su sve nakon prvog mail-a od 12. jula 2023. dobile i drugi mail prije četiri dana da se okupljaju sutra u Hotelu Bosna u Sarajevu. Ajla se radovala.

Vrijedno radila i spremala se za te pripreme.

Kao neko iza koga ima nešto sportsko, osoba iza koje su trofeji i rezultati, godina iza koje stoje dva finala: Kup i Prvenstvo BiH…..Osoba iza koje stoji porodica i 150 članica ŽKK RMU Banovići.

Naravno, kao iza svake djevojke i curice tako strogo stojimo i iza naše Ajle, a dopis upućen kancelariji KSBIH, članovima UO KSBIH , regionalnim savezima BiH, te na mnoge druge adrese u našoj državi je već danas otišao.

Nepravdu, udarce, poniženja potražit ćemo na adresama na koje i vi sami idete, ali vam garantujemo da snove naše djece, snove naših djevojaka neće ugasiti Zenica u to vam se javno kunemo!

Ajla voli ovu zemlju i za grb ove zemlje će poginuti, zapamtite – poručili su iz Banovića.

 

Podijeli ovaj članak