Mostar SG sa nepromijenjenim ambicijama i u novoj sezoni: Dva pehara i što bolji plasman u Evropi

2 min. čitanja

Predsjednik FC Mostar SG, Amel Bajgorić, u najavi nove sezone ističe da je ekipa spremna za nove izazove u Premijer ligi BiH, Kupu, ali i Evropi.

– Pripreme su dobro prošle,imali smo jedan turnir gdje se sve iskoristilo da probamo nova pojačanja i sto je veoma bitno nema povreda, rekao nam je o pripremnom periodu Amel Bajgorić, predsjednik FC Mostar SG.

Nije mnogo mijenjao Mostar SG igrački kadar. Okosnica je manje-više ostala ista, uz odlazak jedino golmana Stanislava Galića, te Vladana Vesića. Stigla su četiri nova igrača, koja bi trebala donijeti svježinu.

Prelazni rok svi su tu ostali osim Galića i Vesića koji imaju druge planove u nastavku svog života gdje im želimo puno sreće i uspjeha. Oni su jedni od igrača koji su sa nama pisali klupsku historiju u posljednjih šest godina i puno im se zahvaljujemo na dosad učinjenom za naš klub.Naravno imamo tu četiri nova igrača Amira Ahmadpoura i Hameda Khodaiea iz Irana, te Vedada Jašarevića i Admira Čorhodžića iz Salinesa.

Kada su ambicije u pitanju, tu dileme nema.

– Ambicije su uvijek iste, dva pehara, jedna titula prvaka BIH i prvak Kupa BIH i naravno što bolji plasman u Ligi prvaka.

U prvom kolu FC Mostar SG danas igra protiv Bosne Kompred, a i jedna i druga ekipa biće oslabljene za neigranje po nekoliko igrača.

– Utakmica sa Bosnom Kompred je uvijek zanimljiva. Oni imaju uvijek neke mlade igrače koji hoće da se dokažu kada igraju sa boljim ekipama, tako da će utakmica sigurno biti dobra do posljednje minute. Ja, naravno, očekujem pobjedu.

 

Podijeli ovaj članak