Modrić: Orsato nas je ubio, to nikada nije bio jedanaesterac

2 min. čitanja

Veina fudbalera hrvatske reprezentacije nije bila raspoložena za razgovor nakon uvjerljivog 3:0 poraza od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Jedan od rijetkih koji je izašao pred novinare bio je kapiten reprezentacije Luka Modrić.

– Nažalost, dogodio se poraz. Moramo čestitati protivniku. Zaslužili su biti u finalu kada se pogleda cijela utakmica. Bili su bolji, iako je sada teško komentarisati utakmicu i reći nešto pametno ovako vruć. Nažalost, nismo u finalu. Imamo utakmicu za treće mjesto i treba se dobro odmoriti, prije svega mentalno i pokušati osvojiti bronzu, rekao je Modrić.

Modrić: Nije bio penal

– Prvi gol nije bio jedanaesterac. U akciji prije toga trebao je biti korner za nas. Nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to je prelomilo utakmicu. Jer do tada smo igrali OK. Ne volim govoriti o sudijama, ali ovo je bila jedna od najgorih odluka ikada. Nemam dobro iskustvo sa Orsatom, ubio nas je, naglasio je Modrić, pa dodao:

– Nedostajalo nam je malo više prema naprijed da budemo opasniji, ali nismo imali problema do tog jedanaesterca. Takav penal se ne može suditi u ovakvoj utakmici. Opet se sudio i to me žalosti. Nakon toga je došao drugi gol gdje su imali sreće u odbijanju lopte. Nakon toga se bilo teško vratiti.

– U subotu imamo veliku utakmicu, bilo bi jako važno da osvojimo treće mjesto nakon svega što smo ovdje napravili. Borili smo se, bila bi šteta da ispustimo to treće mjesto. Moramo se skupiti i dobro odmoriti i pripremiti se mentalno za tu utakmicu. Razočarani smo. Željeli smo biti u finalu, no ponavljam, ispred nas je još jedna važna utakmica, poručio je hrvatski kapiten.

Podijeli ovaj članak