Miralem Pjanić poslao važnu poruku navijačima i upravi svog bivšeg kluba

2 min. čitanja

Juventus je u svim takmičenjima ove sezone odigrao devet utakmica i upisao samo dvije pobjede, a sve je kulminiralo nakon što su prošle sedmice vezali poraze od Benfice u Ligi prvaka, te Monze u Seriji A. 

Ono što situaciju čini još težom jeste činjenica da igra Juventusa djeluje jako loše, neatraktivno i bezidejno, no uprava torinskog kluba uprkos svemu ne namjerava otpustiti Allegrija.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić vjeruje da je to ispravna odluka.

“Promijeniti trenera sada ne bi imalo nikakvog smisla. Allegri sa Juventusom može preokrenuti stvari, ali svi moraju razmisliti. Sezona je izjednačena i svašta se može dogoditi. Nekada morate proći kroz težak period da biste doživjeli najveće zadovoljstvo”, poručio je Pjanić za Tuttosport. 

Bivši igrač Juventusa smatra da se rezultatska kriza često javlja kao posljedica psihološke blokade.

“Kad se kriza pojavi, mnogo sumnjate, a malo vjerujete u sebe i to je nevezano za to protiv koga igrate. To je psihološka stvar, no dovoljna je iskra da sve to preokrenete. U Juventusu moraju ostati složni i ne tražiti krivce. Pobjede su zasluga svih u klubu, kao što su za poraze odgovorni svi. Vidi se puno negativnosti, ali u Juventusu moraju ostati ujedinjeni”, zaključio je Pjanić.

Pjanić je u Juventusu proveo četiri sezone i u tom periodu upisao 178 nastupa te postigao 22 gola. 

Podijeli ovaj članak