Mesud Pezer nije uspio ući u finale bacanja kugle na Svjetskom prvenstvu

3 min. čitanja

Uz Pezera našu zemlju će u Budimpešti predstavljati i trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović

Danas je u Budimpešti počelo Svjetsko prvenstvo u atletici, a prvog dana takmičenja održane su kvalifikacije za takmičare u bacanju kugle.

Početak jutarnjeg dijela takmičenja na stadionu je trebao početi jutros u 10:30 sati, no početak je pomaknut za sat vremena zbog velike oluje koja je zahvatila glavni grad Mađarske.

Kada su se vremenski uslovi poboljšali, takmičenje je održano, a u kvalifikacijama je nastupio Mesud Pezer koji nije uspio proći u finale gdje se plasiralo 12 najboljih.

Pezer je bacio kuglu na daljinu od 19,86 metara, što je znatno lošije od njegovog najboljeg rezultata sezone (21,15), a posebno karijere (21,48).

Pezer je tako takmičenje završio na 22. mjestu od ukupno 35 takmičara.

Uz Pezera našu zemlju će u Budimpešti predstavljati i trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Nastavlja se uzbudljivo takmičenje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, a među takmičarima koji će zastupati Bosnu i Hercegovinu su i trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Amel Tuka, najbolji bh. srednjeprugaš, već je ostvario impresivne rezultate na međunarodnoj sceni. Tuka je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine i zauzeo 4. mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Ovaj talentirani atletičar je već pobijedio na nekoliko svjetskih i evropskih takmičenja i redovno se plasira među najbolje u jakoj konkurenciji.

Abedin Mujezinović se također istakao svojim trkačkim vještinama. Ovaj mladi atletičar je osvojio brojne medalje na regionalnim i nacionalnim takmičenjima. Mujezinović je i sudionik evropskih i svjetskih takmičenja i redovno postiže dobre rezultate. Njegove trkačke sposobnosti i upornost svakako će mu pomoći da se što bolje plasira na Svjetskom prvenstvu.

Bosna i Hercegovina ima bogatu atletsku tradiciju i ponosni smo na naše sportiste koji predstavljaju našu zemlju na međunarodnoj sceni. Ovi talentovani atletičari svakako donose nadu i očekivanja za dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

U narednim danima očekujemo još uzbudljivih takmičenja i nadamo se da će naši sportisti ostvariti zapažene rezultate. Srce svih navijača u Bosni i Hercegovini je uz Amela Tuku, Abedina Mujezinovića i našeg bacača kugle Mesuda Pezera. Svi zajedno im želimo mnogo sreće i uspjeha na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti.

Podijeli ovaj članak