Marinović: Igramo derbi sa Sarajevom, odličnom ekipom koju ne prate rezultati u odnosu na prikazano

3 min. čitanja

U petak će biti odigrana prva utakmica 13. kola  Premijer lige BiH, ali u subotu nas očekuju dva najzanimljivija duela, dva derbija koja će biti odigrana u isto vrijeme, prenosi MONDO.

Željezničar će dočekati Zrinjski od 17 sati na Grbavici, a u isto vrijeme Sarajevo će u drugom derbiju kola dočekati banjalučki Borac na Bilinom polju u Zenici. 

Sarajevo u ovaj derbi ulazi sa serijom od dva remija i dva poraza, ali trener Borca Vinko Marinović upozorava da to nije najbolji odraz igara koje prikazuje ekipa sa Koševa.

Igramo derbi sa Sarajevom, odličnom ekipom koju u posljednje vrijeme možda ne prate rezultati u odnosu na ono što su prikazali. To je ekipa koja stvara dosta šansi, ali ima malo slabiju realizaciju. Ali ovo su derbi utakmice u kojima uvijek morate biti na visokom nivou, morate obratiti pažnju na svaki detalj ukoliko želite pozitivan rezultat. Posljednje dvije utakmice smo pobijedili, ima tu dosta napretka, naravno ima i dosta stvari još treba raditi, ali sa optimizmom putujemo na utakmicu protiv Sarajeva, kazao je Marinović.

On je prokomentarisao i eventualni pritisak pod kojim se nalazi ekipa Sarajeva s obzirom na posljednje rezultate.

Rekao sam već da igraju dobro i zaslužili su vjerovatno više bodova. U Sarajevu uvijek ima pritiska i to je sasvim normalno, to je ekipa koja se bori za prvo mjesto. Očekujem da će krenuti ofanzivno od prve minute i zato mi moramo da budemo oprezni, ne smijemo da dozvolimo da se u tom otvaranju utakmice desi negativan rezultat, a kasnije možemo da iskoristimo taj pritisak da se nametnemo igrom ili eventualno kroz neke tranzicije, da dođemo do šanse ili gola, kazao je Marinović.

Derbi između Sarajeva i Borca igra se na Bilinom polju, a to je praktično tek druga utakmica ove sezone u kojoj će Borac igrati na kvalitetnoj travnatoj podlozi.

Imat ćemo dobar teren za igru tako da ćemo i mi vidjeti ono pravo lice, koliko stvarno možemo na jednom dobrom terenu. Očekujem da će to biti dobro i da ćemo pokazati ono što se od nas očekuje, poručio je Marinović.

Podijeli ovaj članak