Adnan Jahić pred susret protiv Širokog Brijega: Od igrača tražim maksimalan angažman od prve do posljednje minute

2 min. čitanja

Fudbaleri tuzlanske Slobode u 13. kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banovićima dočekat će ekipu Širokog Brijega. 

Šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić na konferenciji za medije uoči ovog meča izjavio je da će od igrača tražiti maksimalno zalaganje od prve minute i nada se da će navijače obradovati pobjedom.

Svaki naredni protivnik za nas je izuzetno težak i vidjeli smo da niti jedna utakmica nije lagana. Široki Brijeg je naš stari rival, predvođen iskusnim trenerom na klupi. Ono što ja tražim i što ću zahtijevati od svojih igrača je maksimalna angažovanost od prve minute i maksimalno zalaganje, tako da ćemo iz te neke borbe pokušati doći do pobjede. Ono što smo ostali dužni, kako igrači tako i ja, je da obradujemo naše navijače pobjedom. Mislim da oni to zaslužuju. Međutim, ne smijemo srljati i moramo biti koncentrisani od prve do posljednje minute. Moramo imati disciplinu u igri jer Široki Brijeg ima potencijal da svaku našu nepromišljenu grešku može kazniti, istakao je Jahić. 

Prvotimac Slobode Alen Kurtalić ističe da je Široki Brijeg jako kvalitetna i tvrda ekipa što pokazuje i pozicija na tabeli.

Što se tiče Širokog Brijega to je jedna jako kvalitetna i tvrda ekipa što pokazuje i pozicija na tabeli. Mi na domaćem terenu moramo ići na pobjedu. Mislim da su svi momci spremni, radimo u dobroj atmosferi. Pozvao bih sve navijače da dođu u Banoviće da bi na kraju svi zajedno mogli slaviti pobjedu, kazao je Kurtalić.

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra na Gradskom stadionu u Banovićima, a početak ovog susreta je zakazan za 15 sati.

Također, vrijedi spomenuti kako Jahić protiv kluba sa Pecare na raspolaganju neće imati Melvina Osmića i Filipa Erića.

Podijeli ovaj članak