Magoda o izboru Smajlagića: Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo

2 min. čitanja

Banjalučanin Irfan Smajlagić je postao novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u razgovoru za Klix predsjednik RS BiH, Kenan Magoda je govorio o izboru.

“Upravni odbor RS BiH se odlučio za Smajlagića jer imamo istu viziju razvoja rukometa u našoj zemlji. Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo”, kaže Magoda i nastavlja:

“Smajlagić je renomirano trenersko ime i njegova namjera je da posloži sistemski omladinske selekcije od čega će u budućnosti imati koristi i seniorska selekcija”, kaže Magoda.

Magoda napominje da je upravo Smajlagić kreator velike generacije hrvatskih rukometaša koja se početkom ovog vijeka promovisala u najbolju svjetsku reprezentaciju.

“Ovo je prekretnica rukometa u BiH. Červar je dobio gotov proizvod koji mu je praktično napravio Smajlagić, a slično želimo da napravi i od naše selekcije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uskoro počinju i rezultat će zavisiti od brojnih faktora, ali nama je primarna smjena generacije. Nama treba sistemsko rješenje za budućnost i Irfan je idealan čovjek za to. Novčana sredstava mu nisu bila primarna, on je čovjek kojeg zanimaju dugoročni projekti i dovesti takvo ime u ovako teškoj situaciji u kojoj se savez nalazi je ravno čudu”, rekao je Magoda.

Podijeli ovaj članak