Kvržić pred evropske mečeve: Austrijanci nisu neki veći nivo od nas, možemo se nositi sa njima

2 min. čitanja

Zoran Kvržić je ovog ljeta postao novi fudbaler Borca, u koji je došao nakon što je u prošloj sezoni nosio dres Šibenika.

Iskusni fudbaler bi trebao predstavljati pojačanje za Banjalučane na bočnim pozicijama, a danas je govorio za zvaničnu stranicu FK Borac.

– Imamo mjesec da se pripremimo i uigramo linije. Došao nam je i još jedan stoper i mislim da polako trebamo da se uigravamo. Biće sigurno za početak teško jer se ne poznajemo, ali sve će se posložiti – rekao je Kvržić.

Borac kao viceprvak BiH evropski put počinje od drugog kola Konferencijske lige, a Banjalučanima su kuglice dodijelile bečku Austriju. Kvržić je ranije u karijeri više puta igrao protiv austrijskih klubova. Kaže da to nije puno viši nivo od Premijer lige.

– Imam iskustva igranja s Austrijancima. Nije to neki puno veći nivo od naše lige i mislim da se možemo nositi – rekao je bivši Zmaj pa nastavio:

– Na prvom mjestu je da odradimo pripreme i da sve prođe bez povreda. Očekujemo veliku podršku, a naši navijači vjerujem da jedva čekaju da krene Evropa, kao i prvenstvo. Očekujemo pun stadion – dodao je Kvržić i zaključio:

– Pratio sam našu ligu i mislim da trebamo da se baziramo na sebe. Da mislimo prvenstveno o našoj igri, a onda i o protivnicima. Liga je kvalitetna, tu su Zrinjski, Sarajevo, Željo… No, trebamo se bazirati na sebe – poručio je Kvržić.

Podijeli ovaj članak