Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu: Bit će po formatu toplo-hladno

2 min. čitanja

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenjivo vrijeme u narednih pet do sedam dana, uz lokalne kiše i pljuskove praćene grmljavinom. Ipak, neće nedostajati ni sunčanih intervala, a najviše suhog vremena i sunca može se očekivati na jugu i zapadu Hercegovine.

U ostatku zemlje će biti nestabilnije, uz češću oblačnost i lokalne pljuskove.

Temperature će se kretati u granicama normale za ovo doba godine, bez izraženih vrućina. Očekuje se toplo i sparno vrijeme, karakteristično za ljeto, ali bez ekstremnih temperatura.

Sutra, prijepodnevni sati će biti obilježeni sunčanim vremenom širom zemlje. Međutim, u poslijepodnevnim satima može se očekivati razvoj oblačnosti u dijelovima sjeverozapadne i centralne Bosne, što će dovesti do lokalnih pljuskova sa grmljavinom. U večernjim satima, ovi pljuskovi se mogu proširiti na dijelove sjeverne Bosne. Najviše sunčanih sati zadržaće se u Hercegovini.

Stanovnici koji planiraju aktivnosti na otvorenom trebaju biti svjesni mogućnosti lokalnih pljuskova i grmljavine te preduzeti potrebne mjere opreza. Također, treba imati na umu da će uvjeti biti različiti u različitim dijelovima zemlje, pa se savjetuje redovno praćenje vremenskih izvještaja i prognoza.

Uz promjenjivo vrijeme i lokalne pljuskove, ova vremenska situacija ukazuje na normalno ljeto u Bosni i Hercegovini. Temperature će ostati u ugodnim granicama, pružajući priliku za uživanje u ljetnim aktivnostima bez izražene vrućine.

Podijeli ovaj članak