Krupa “na čekanju”: Ilić napušta klub i ide u Grčku

1 min. čitanja

Iako su iz Krupe najavili kako će danas biti poznato li će se u kanjonu Vrbasa sljedeće sezone igrati mečevi Premijer lige Bosne i Hercegovine, ipak ćemo na te informacije morati sačekati još neko vrijeme.

VEZANI TEKST – Medij blizak Zeljkoviću: FSBiH stariji od FSRS, ništa od baraža?
 

Na vanrednoj konferenciji za medije, koja je održana danas, čelni ljudi ovog kluba su otkrili kako je Krupu jučer posjetila Komisija za licenciranje te da Krupa do ponedjeljka mora dostaviti dodatnu dokumentaciju, a o sudbini Krupe će se odučivati u srijedu.

Ono što je sigurno je da Krupu u narednoj sezoni sa klupe neće predvoditi Vladimir Ilić. Mladi trener će od naredne sezone biti angažovan u jednom grčkom superligašu, kao trener u stručnom štabu, a o kojem klubu se radi bit će poznato nakon što Ilić i zvanično potpiše ugovor, piše Mondo.

Ako Krupa ne dobije licencu, Propozicije Prve lige RS kažu da će baraž za plasman u Premijer ligu BiH igrati Zvijezda 09 i Leotar, a prema Propozicijama Fudalskog upražnjeno mjesto popunjava naredna najbolja ekipa iz Prve lige RS, a to je Zvijezda 09. Interesantni dani su pred nama…

Podijeli ovaj članak