Kraj je blizu, McGregor se neće boriti ove godine!

2 min. čitanja

Conor McGregor neće se boriti na UFC 296 priredbi zbog problema sa USADA-om

Svima je dobro poznato da je Irc Conor McGregor već duže vrijeme u sukobu sa USADA-om (Američkom antidoping agencijom), posebno kada je riječ o ispunjavanju zahtjeva za program testiranja na doping. Naime, McGregor je već mjesecima prekoračio rok koji mu je dala agencija da se priključi programu testiranja ukoliko želi nastupati ove godine.

Čini se da je McGregor u nekoliko navrata javno izražavao očekivanje da će dobiti izuzetak od USADA-e i da će mu biti dopušteno da se bori bez sudjelovanja u programu testiranja. Međutim, izgleda da ovoga puta privilegija neće biti njegova.

Jučer je McGregor na Twitteru objavio kako mu neće biti dopušteno da se bori na UFC 296 priredbi koja će se održati u prosincu:

‘Neće me pustiti da se borim u prosincu, dame i gospodo. Vidjeli smo nedavno Chrisa Weidmana na UFC 292 priredbi i kakvu je strašnu povredu doživio. Osjećam se kao da mi uskraćuju sredstva za život već godinama. Ali, neću se žaliti, neću pasti. Spreman sam. Nakon svega što sam dao, želio sam biti proglašen za UFC 296, koji je zakazan za 16. prosinca. Međutim, izgleda da se neće dogoditi’, izjavio je McGregor.

Izgleda da se uprava UFC-a, predvođena Danom Whiteom, ipak nije mogla oduprijeti ogromnom pritisku javnosti u ovom slučaju. Dana White i ekipa su nekoliko puta izjavljivali kako McGregor ‘može činiti što god želi’, no očito je njihova izjava dovela do negativnih konotacija i kritika. Na kraju se pokazalo da to ipak nije slučaj.

Conor McGregor je jedan od najpoznatijih boraca svjetskog UFC-a, ali bez ispunjavanja uvjeta USADA-e, njegovi nastupi su dovedeni u pitanje. Ostaje vidjeti hoće li se angažmanom s USADA-om McGregor uspjeti ponovno vratiti u ring u budućnosti i dati publici ono što želi vidjeti.

Podijeli ovaj članak