Kraj evropske avanture: Borac ispao od Austrije

2 min. čitanja

Fudbaleri Borca poraženi su od Austrije u revanšu drugog prekola UEFA Konferencijske lige.  

Izabranici trenera Vinka Marinovića izgubili su na domaćem terenu sa 1:2 i sa ukupnih 1:3 oprostili su se od Evrope.  

Banjalučani su bolje otvorili utakmicu i već u uvodsnim minutama imali su dvije izgledne prilike. U oba slučaja ubacio je Blagaić, a neprecizni su bili Čelić i Mihajlović.

Treba pomenuti i situaciju iz 27. minute, kada je udarac Blagaića zaustavio golman Austrije.

Uslijedio je period igre u kojoj je Ćetković spašavao Borac. U dva navrata sjajno je intervenisao, a potom je Predragović sa gol-linije loptu izbio u polje.

Borac je najbliže golu bio u 41. minuti, kada je Kvržić pogodio prečku. Do kraja poluvremena Gruber je pokušao petom, no i ovaj put Ćetković je bio siguran.

Viceprvak BiH poveo je u prvom opasnom napadu u nastavku meča. Kvržić je šutirao, lopta se odbija od jednog igrača gostiju, a Cortez sve to prati, sjajno skače i glavom pogađa za erupciju oduševljenja u Banjoj Luci.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo, jer je Gruber izjednačio dvije minute kasnije.

U 62. minuti Banjalučani su mogli do novog vodstva. Rezervisti Kulašin, Terzić i Vranješ trčali su kontru tri na dva, Terzić je uposlio Vranješa, a iskusni ofanzivac iz dobre pozicije šutira visoko preko gola. I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je brutalna kazna.

Polster je primio loptu u kaznenom prostoru, oslobodio se čuvara i zakucao u mrežu iza leđa nemoćnog Ćetkovića.

U 71. i 72. minuti prijetili su Cortes i Kulašin, ali je udarac prvog izblokiran, dok je u drugoj situaciji golman Fruchtl spasio goste. Vranješ je prijetio i u 82. minuti kada je njegov udarac izblokiran na dodavanje Kvržića. Do kraja meča pokušao je i Čelić, ali promjene rezultata nije bilo. Borac je ispao i završio svoj evropski put. 

Rezultat

Borac – Austrija 1:2 (prvi meč 0:1)

Podijeli ovaj članak