Koje dvije svjetske velesile su Zmajevi izbjegli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo?

2 min. čitanja

Uoči žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, BiH se nalazi u drugom jakosnom šeširu i neće moći igrati protiv dvije svjetske velesile, a sve zahvaljujući dobrim nastupima ove sezone u Ligi nacija.

Koliko je Liga nacija važna, kao i dobar rezultat u ovom takmičenju, najbolje pokazuju šeširi koji se već naziru. Trenutno je poznat raspored 37 reprezentacija od 53 selekcije koliko će ih učestvovati u kvalifikacijama za Euro.

Zmajevi su osvajanjem prvog mjesta u svojoj grupi osigurali drugi jakosni šešir pred žrijeb, te će dobiti nominalno samo jednu jaču selekciju u grupi, a ista je situacija sa Francuskom i Engleskom.

Rezultati od posljednje dvije noći ozvaničili su da se Francuska i Engleska nalaze u drugom šeširu, kao i Zmajevi, što znači da se ove dvije selekcije ne mogu sastati u grupi zajedno sa BiH.

Šest selekcija je ozvaničilo mjesto u drugom jakosnom šeširu, a pored BiH, Francuske i Engleske, tu su još Vels, Austrija i Izrael, tako da sa ovim selekcijama Zmajevi ne mogu igrati.

Podsjetimo, žrijeb je na rasporedu 9. oktobra u Festhalle centru u Frankfurtu, a naša selekcija će probati da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Podijeli ovaj članak