Ko je sestra Zlatana Ibrahimovića? Bivši nogometaš otkrio zanimljive činjenice iz svog života

3 min. čitanja

Slavni nogometaš Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici migranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.
Roditelji su se razveli prije nego što je napunio dvije godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su živjeti s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.
“Znala nas je tući, grditi, nije imala sreće s muževima, ništa joj nije išlo kako je željela, ali nas je voljela”, napisao je slavni fudbaler u autobiografiji Ja sam Zlatan.
Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno.
“Uvijek je imala moju ljubav. Zaslužila je”, kaže danas Zlatan Ibrahimović koji je nedavno svojoj majci kupio crkvu u Švedskoj za nevjerojatnih 9.24 miliona eura (više od 18 miliona KM) i stan u Hrvatskoj, dok je ocu poklonio luksuzni stan, a tajanstvenoj sestri apartman u Novalji.

“Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti”, napisao je Ibrahimović.
Ocu Šefiku je kupio dom u ekskluzivnom dijelu Malmea. S druge strane, Zlatanova majka Jurka živi u ulici Henrik Menander u Malmeu, iako to nije luksuzni dio grada, živi okružena dragim susjedima i ljudima iz zemalja bivše Jugoslavije.
Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra, živi u ulici Slottsgatan koja se nalazi u neposrednoj blizini Muzeja moderne umjetnosti u tom gradu. Na njoj je i apartman u Novalji.
Zlatanova sestra Sanela, za koju je posebno vezan, ne voli se javno eksponirati pa se o njenom životu jako malo zna.

Podsjećamo, Zlatanov život obilježila je i jedna velika tragedija, gubitak brata Sapka, koji je 2014. preminuo u 41. godine, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.
Zlatan se preminulog brata prisjetio i u govoru kad je iste godine osvojio titulu igrača godine u Švedskoj.
“Još živim svoj dječački san kada je riječ o nogometu. Sve ove nagrade koje sam dobio dokazuju da sam napravio nešto dobro i da sam dobar u onome što radim. No, ovo je zasjenjeno onim što se dogodilo Klasu i Pontusu. Imao sam brata koji je preminuo u sličnim okolnostima.

Postoji život, osim ovog nogometnog, koji je puno važniji. Neka počivaju u miru”, rekao je Ibrahimović tom prilikom.
Igrači koje je spomenuo su Klas Ingesson koji je preminuo od raka, te Pontus Segerström koji je imao tumor na mozgu, piše Story.

Podijeli ovaj članak