Kako su bh. fudbaleri odigrali večerašnje evropske utakmice svojih timova?

3 min. čitanja

Nekolicina fudbalera iz Bosne i Hercegovine zabilježila je i večeras evropske nastupe sa svojim timovima, a u nastavku donosimo pregled njihovog učinka.

AEK Larnaca poražen je od Fenerbahcea na svom terenu rezultatom 2:1, a po 90 minuta za domaći tim zabilježili su i ovaj put Kenan Pirić i Hrvoje Miličević. Kenan Pirić je u finišu susreta odbranio penal. AEK sigurno neće nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi, ali ima šansu da osvajanjem boda u narednom kolu sa Dynamo Kievom nastavi takmičenje u Konferencijskoj ligi.

Amer Gojak je proveo 66 minuta na terenu protiv Crvene zvezde, u pobjedi Ferencvarosa od 2:1. Imao je velike zasluge za postizanje prvog gola svog tima. Muhamed Bešić je odigrao 81 minut, dok je Eldar Ćivić zbog suspenzije propustio meč. Adnan Kovačević nije igrao zbog povrede. Ovom pobjedom Ferencvaros je napravio veliki korak ka plasmanu dalje jer ima devet bodova i pred sobom mečeve protiv Monaca i Trabzonspora. Osvajanjem jednog boda iz ova dva meča, Ferencvaros bi osigurao jedno od prva dva mjesta.

Real Sociedad je rezultatom 3:0 savladao Sheriff, a svih 90 minuta u igri je kod gostiju proveo Stjepan Radeljić. Njegov tim je ovim porazom stigao na prag eliminacije iz Evropske lige i morat će pobijediti oba meča do kraja i usto se nadati da će Real Sociedad pobijediti Manchester United. U suprotnom, Sheriffu je dovoljno da izbjegne poraz od Omonije.

Malmo je poražen rezultatom 1:0 kod Union Berlina, a i ovaj put je svih 90 minuta odigrao Dennis Hadžikadunić. Malmo je ovim porazom i definitivno ispao iz Evrope i nema šanse ni za plasman u Konferencijsku ligu na proljeće.

Partizan je u Konferencijskoj ligi rezultatom 2:0 savladao Koln, a još jedan nastup za njemački tim zabilježio je Denis Huseinbašić, koji je u igru ušao u 73. minuti. Siniša Saničanin je meč proveo na klupi domaćeg tima, dok je kod gostiju na klupi bio juniorski reprezentativac BiH Rijad Smajić. Dvjema vezanim pobjedama nad Kolnom, Partizan je preuzeo prvo mjesto na tabeli, dok je njemački tim pokvario utisak. Partizan ima osam bodova, a do kraja gostuje Nici i dočekuje Slovacko, Nice ima pet bodova, Koln četiri, baš kao i Slovacko.

U remiju Slovana i Basela u Bratislavi, još jedan nastup za slovački tim zabilježio je Alen Mustafić, koji je u igru ušao u 70. minuti. Njegov tim ima pet bodova, nalazi se na trećem mjestu u grupi i prolazak dalje još uvijek mu je neizvjestan. 

Basel je prvi sa sedam bodova, a drugi je Pyunik sa šest. Armenski tim je poražen rezultatom 2:1 u gostima kod Zalgirisa, a Luka Juričić je na terenu proveo 65 minuta.

Podijeli ovaj članak