Trivić odgovorila Milanoviću na priču o njenom selu: Tamo su se naselila ratna siročad čije su roditelje klali njegovi preci

2 min. čitanja

Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednika RS-a na proteklim Općim izborima, oglasila se na svom Facebook profilu povodom današnjih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Ona kaže da je Milanović danas potvrdio kako je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, agent hrvatskih službi.

– Simbioza očigledno postoji. Milanović se ponaša bahato kao Dodik. Omalovažava sve dokaze o izbornoj krađi narodne volje. Кad je već spomenuo selo moje babe, to je selo koje su uglavnom naselila ratna siročad, čije roditelje su Milanovićevi preci klali i bacali u jame. I oni su počeli sa izjavama sličnim njegovim „Srbi su šaka jada”, a onda su izvršili genocid, rekla je Trivić.

Trivić je, između ostalog, poručila kako Dodik treba Milanoviću zbog više stvari. Od odlagališta na Trgovskoj gori do zaustavljanja istraga o ratnim zločinima.

– Zašto Milanović toliko brani Dodika? Zbog para? Možda! Zbog djelovanja protiv Srba? Sigurno! Dodik mu treba da se na Trgovskoj gori napravi odlagalište nuklearnog otpada i da 250.000 Srba protjera sa tog područja. Dodik mu treba da zaustavi istragu o ratnim zločinima u Maestralu. Dodik mu treba da nakon proslave Maestrala zajedno ispijaju rakiju. Dodik mu treba jer što je više Dodika, to je manje Republike Srpske, kazala je ona.

Podijeli ovaj članak