Jedan od najboljih italijanskih napadača svih vremena oduševljen Džekom: Njegove riječi najbolje govore o kvaliteti Dijamanta

1 min. čitanja

Jedan od najboljih italijanskih napadača svih vremena, Christian Vieri, pohvalio je Edina Džeku, napadača Intera i reprezentativca BiH, tokom jučerašnje epizode ‘‘Bobo TV‘‘, koja je emitovana na Twitchu.

S obzirom na to da Dijamant briljira u dresu Intera, o njemu je biranim riječima upravo govorio Vieri, koji je poručio kako Džeko djeluje razorno za odbrane.

On ne zna zakazati i uvijek zna šta da radi na terenu. On je playmaker koji igra u napadu. Da li je bolji od Girouda? Džeko je drugi nivo i stavio bih ga u prvih deset napadača u posljednjih deset godina. Igrao je za Romu i to se zanemaruje, a sa Guardiolom ili Real Madridom bi postizao 30 golova po sezoni. Nedostaci? Ne mogu da ih nađem, možda je predobar, poručio je Vieri.

Podsjetimo, Džeko je ove sezone za Inter, ako gledamo sva takmičenja, odigrao 21 utakmicu. Postigao je devet pogodaka, te je zabilježio tri asistencije. 

Podijeli ovaj članak