Ismir Mirvić u Maleziji sa Vincentom Tanom razgovarao o nastavku ulaganja

1 min. čitanja

Vincent Tan i Ismir Mirvić, većinski investitori i vlasnici upravljačkih uloga Fudbalskog kluba Sarajevo, su se sastali danas u Kuala Lumpuru, saznaje portal Klix.ba.

Tema susreta u Maleziji, pored ugodnog druženja, dvojice partnera i prijatelja bila je i nastavak ulaganja u bh. sport sa posebnim akcentom na sportsku infrastrukturu koja je prijeko potrebna za razvoj vrhunskog sporta.

Ljubitelje sporta posebno može radovati velika želja jednog od najbogatijih Malezijaca da nastavi sa investiranjem u projekte u Bosni i Hercegovini, a kako saznaje Klix, rezultati ovog važnog sastanka uskoro će biti prezentirani javnosti.

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljenje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine.

Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok preostalih 10 posto drže bh. investitori.

Nam je digao ruke od Sarajeva nakon samo dvije godine, a Tan je ponovo postao vlasnik 60 posto upravljačkih prava početkom jula prošle godine, a krajem septembra u klub je zvanično sa 30 posto uloga ušao Mirvić koji ujedno i obavlja ulogu predsjednika kluba.

Podijeli ovaj članak