Irfan Peljto sudi ključni meč play offa Lige prvaka

3 min. čitanja

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto sudiće play off utakmicu Lige prvaka između Rakowa i Kopenhagena. Utakmica će se odigrati na terenu Rakowa u utorak u 21:00 sati, a UEFA je iskazala povjerenje Peljti da vodi ovaj susret.

Peljti će biti pomoćnici Damir Lazić i Davor Beljo, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović. U VAR sobi će se nalaziti Nejc Kajtazović i Asmir Sakrgović iz Slovenije.

Osim ove utakmice, na rasporedu su i drugi zanimljivi play off mečevi Lige prvaka. Utorak, 22. august donosi dvoboj između Rakowa i Kopenhagena u 21:00 sati. Istog dana u isto vrijeme igraju Glasgow Rangers i PSV, te Antwerp i AEK.

Srijeda, 23. august donosi dva zanimljiva play off meča. Maccabi Haifa će se sastati sa Young Boys u 21:00 sati, dok će se Molde i Galatasaray suočiti također u istom terminu. Također, Braga će se boriti protiv Panathinaikosa u isto vrijeme.

H2 tag: Ključni susreti play offa Lige prvaka

Ovi play off susreti su vrlo važni za klubove koji se bore za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka. Pobjednici ovih utakmica će ostvariti svoje mjesto u najprestižnijem klupskom takmičenju u Europi.

Posebno interesantan će biti susret između Rakowa i Kopenhagena, koji će se odigrati u utorak. Rakow će pokušati da iskoristi domaći teren i ostvari važnu pobjedu protiv iskusnog danskog tima.

Također, utakmica između Glasgow Rangersa i PSV će biti izuzetno zanimljiva. Oba tima su veoma kvalitetna i obećavaju dobar fudbal i neizvjesnost.

U srijedu će se odigrati još tri ključna meča. Maccabi Haifa će se nadati da će pobijediti Young Boys i ostvariti svoje mjesto u grupnoj fazi. Molde i Galatasaray će voditi pravu bitku za prolaz dalje, dok će se Braga suočiti sa Panathinaikosom.

Ovo su utakmice koje privlače pažnju fudbalskih fanova širom Evrope. Svi timovi će dati svoj maksimum kako bi ostvarili svoje ciljeve i dokazali svoju vrijednost.

Svi ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju rezultate ovih play off susreta i sa nestrpljenjem gledaju kako će se razvijati ova ključna faza kvalifikacija za Ligu prvaka.

Podijeli ovaj članak